Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Blackpool Pleasure Beach

Legendarische waterattractie in Engeland gaat na ruim drie jaar weer open

15-03-2023, 18.39 uur

Eén van de meest legendarische waterattracties in Europa gaat binnenkort eindelijk weer open. Het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach sloot de overdekte waterbaan Valhalla eind 2019 voor een grote renovatie. Die had in 2021 afgerond moeten worden. Het project liep echter twee jaar vertraging op.

Nu is de heropening alsnog in zicht. Het nieuwe seizoen start op zaterdag 18 maart. In april wordt de attractie weer in gebruik genomen, hetzij in eerste instantie voor een testfase. Blackpool noemt Valhalla "de meest geliefde attractie van het park", "de natste attractie in het Verenigd Koninkrijk" en "'s werelds beste darkride".

De opknapbeurt kostte 4 miljoen pond, zo'n 4,6 miljoen euro. Naast een technische revisie was er veel aandacht voor de speciale effecten. Bezoekers worden geconfronteerd met vuur, ijs en heel veel water. "Ons team heeft enkele verrassingen in petto", laat het park weten. "De attractie uit 2000 is up-to-date gebracht."

Viking
Het achtergrondverhaal gaat over een epische boottocht naar Walhalla, een speciale hemel uit de Noordse mythologie, onder leiding van een Viking met de naam Ivàr. Projectleider en creatief directeur Adam Slevin bedankt fans voor hun geduld. "Valhalla beleeft een welverdiende wedergeboorte, met nieuwe elementen", vult directrice Amanda Thompson aan.

Er was ook aandacht voor duurzaamheid: de effecten zijn milieuvriendelijker dan voorheen. "Zonder afbreuk te doen aan het gevoel van avontuur waar de attractie al vele jaren om bekend staat", aldus Thompson. Vanwege alle vertragingen omschreef de directrice het renovatieproject eerder als "een enorm drama dat niet mijn verantwoordelijkheid is".Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Blackpool Pleasure Beach
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be