Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Nieuwe blikvanger in Toverland: 22 meter hoge pilaar

14-03-2023, 18.58 uur

In Toverland is de bouw van de tientallen meters hoge parachutetoren Dragonwatch nu echt begonnen. De afgelopen maanden werd al gewerkt aan de fundering en de toekomstige wachtrij. Vandaag arriveerde een 22 meter hoge pilaar, die het hart van de attractie zal vormen. Daarmee heeft het Limburgse themapark er een eyecatcher bij.

Dragonwatch wordt een parachute tower van fabrikant Intamin. Bezoekers kunnen straks plaatsnemen in één van de zes gondels, met elk twee bankjes van drie zitplaatsen. Tijdens de rit, die ongeveer anderhalve minuut gaat duren, worden de gondels omhoog getakeld en weer losgelaten met een valsnelheid van 19 kilometer per uur.

De maximale hoogte van de bakjes zal 17 meter bedragen. In totaal wordt de constructie, inclusief decoraties, ongeveer 40 meter hoog. Toverland benadrukt dat de kale bruine paal, met een diameter van 2 meter, niet zichtbaar blijft. "Hieromheen zal nog een volledig gethematiseerd omhulsel verschijnen", geeft een woordvoerder aan.

Toevoegingen
Dragonwatch gaat komende zomer open, samen met verschillende andere toevoegingen in themagebied Avalon: vliegtuigmolen Pixarus, kindercarrousel Jumping Juna, rondrit Garden Tour, waterspeeltuin Sparky's Splash Dock, peuterspeelplek Little Dragons en interactief straatje Waterdwarf Alley.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be