Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Rhône-Alpes

Frans Walibi-pretpark bevestigt komst van spectaculaire hot racer-achtbaan

15-03-2023, 19.32 uur

Het Franse attractiepark Walibi Rhône-Alpes, gelegen op een uurtje rijden van Lyon, presenteert in 2024 inderdaad een spectaculaire single-rail coaster. Dat bevestigt het management van het pretpark aan Looopings na het uitlekken van een bouwtekening. Walibi Rhône-Alpes bestelde een achtbaan van het type hot racer, gebouwd door fabrikant Intamin.

Afgelopen weekend verscheen een bouwplan voor het project. Een woordvoerster benadrukt dat dit niet om een definitief ontwerp gaat. "Dit is een intern document dat niet de uiteindelijke situatie laat zien", legt ze uit. "Wat we wel kunnen bevestigen, is dat in 2024 een hot racer-attractie opengaat."

De voorlichtster belooft dat aanvullende informatie over de noviteit binnenkort gedeeld wordt met het publiek. Walibi Rhône-Alpes heeft in ieder geval een Europese primeur te pakken. Er bestaat tot nu toe nog maar één hot racer. Die opende in 2021 in Sydney's Luna Park, gelegen in Australië.

Lanceringen
Een hot racer wordt gekenmerkt door een rail bestaand uit één spoor. Bezoekers zitten achter elkaar in smalle treinen. Het concept lijkt op de single-rail coasters van de Amerikaanse leverancier Rocky Mountain Construction. Daarvan opent zusterpark Walibi Holland een dubbel exemplaar in 2025. De versie van Intamin maakt echter gebruik van lanceringen in plaats van een klassieke kettinglift.Meer Walibi Rhône-Alpes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be