Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Vlaamse achtbaanfan (47) neemt tatoeage van wing coaster

13-03-2023, 22.03 uur

Een 47-jarige vrouw uit België draagt haar liefde voor wing coasters voortaan altijd bij zich. Karla Buysse is gek op het bijzondere achtbaantype, dat gekenmerkt wordt door zitplaatsen naast de baan. Daarom besloot de superfan een tatoeage te nemen van de trein van een wing coaster.

De tattoo is vormgegeven als een embleem met twee grote vleugels en een bovenaanzicht van een achtbaanspoor. Op de rail staat een trein bestaand uit zes karretjes. Buysse, woonachtig in de plaats Schelle, was verkocht toen ze in 2020 de wing coaster Flug der Dämonen in het Duitse pretpark Heide Park uitprobeerde.

"Het gevoel van vrijheid dat ik tijdens deze rit ervoer, was onvergelijkbaar met alle andere reeds bereden achtbanen", vertelt Buysse aan Looopings. "Het voelde als een eer om mee te kunnen vliegen op de vleugels van deze duivel." Ook "de combinatie van technologie en esthetiek" spreekt de vrouw aan.

Fenix
Nu heeft Flug der Dämonen een permanente plek op haar rechterbeen. Andere wing coasters die ze tot nu toe probeerde zijn Fenix in Toverland en The Swarm in het Britse Thorpe Park. "Ik hecht veel waarde aan het verhaal dat verteld wordt in combinatie met het gevoel dat je krijgt in de rollercoaster. Een goede achtbaan speelt in op de emotie en de fantasie. Dat maakt het verschil tussen een gewoon achtbaanritje en een niet te evenaren episch avontuur."

Wing coasters worden gefabriceerd door het Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard. Het is de droom van de Vlaamse achtbaanfanaat om de attractie GateKeeper in het Amerikaanse pretpark Cedar Point te kunnen berijden, volgens haar de ultieme wing coaster. "Een coaster die vakmanschap uitstraalt en een streling is voor het oog."Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be