Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Foto's: decor van nieuwe zomershow Toverland is af

06-04-2023, 15.59 uur

In Toverland gaat morgen een nieuwe show in première: Aqua Bellatores. De openluchtvoorstelling in entreegebied Port Laguna is tot en met zondag 27 augustus dagelijks te zien. Inmiddels is het gedetailleerde decor - gemaakt door de firma Create uit Beek en Donk - helemaal af.

Dat werd opgetrokken in dezelfde stijl als het omliggende havenstadje, met kleurrijke mediterrane gevels. Het verhaal van Aqua Bellatores gaat over zeerovers die de macht weten te grijpen tijdens het jaarlijkse zomerfeest in Port Laguna.

Op het toneel staat een metershoog standbeeld. Daarboven hangt een vaandel met een grote toverstaf erop. Eén van de gebouwtjes kreeg de naam Café De Beschonken Parel. Verder is er een kiosk met de naam De Lékkerbek.

Watervallen
De productie draait om watereffecten: in het decor zijn 32 watervallen en zeventien fonteinen verwerkt. Verder wordt gebruikgemaakt van een vloedgolf van maar liefst 10.000 liter water. Een nieuw Toverland-personage ontpopt zich in de show als de redder in nood: octopus Joey houdt zich schuil in de waterput op het podium.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be