Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Agressieve dief vraagt om milde straf omdat hij Plopsa-abonnement kwijtraakte

26-03-2023, 23.25 uur

Een 38-jarige man uit Oostende is afgelopen zomer agressief geworden in Plopsaland toen hij betrapt werd op diefstal. Een medewerker zag dat de man een boek meenam zonder te betalen. Vervolgens ontstond een discussie waarbij het personeelslid geslagen werd. Aan de rechter vroeg de dief een milde straf, omdat hij al hard genoeg aangepakt zou zijn.

Het voorval vond plaats op 24 juli vorig jaar. In eerste instantie ontkende de man dat hij iets gestolen had. Toen hij begon te schelden en te slaan, werd de politie ingeschakeld. In een buggy trof men uiteindelijk nog voor 122 euro aan gestolen Plopsa-souvenirs aan.

De dader had een Plopsa-abonnement, maar vanwege de gebeurtenis werd de jaarkaart stopgezet. Zijn vrouw reageerde boos en zijn kinderen kunnen nu alleen nog met dagtickets naar het Vlaamse attractiepark. Bovendien moest het gezin het park verlaten na de aanhouding. Reden genoeg om geen harde straf uit te delen, aldus de advocaat van de man.

Strafblad
In de rechtszaal bleek dat de man al een behoorlijk strafblad heeft, met diefstallen, geweld, inbraken, drugsgebruik en brandstichting. Hij riskeerde een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 1200 euro. Uiteindelijk legde de rechter geen celstraf op, maar een werkstraf van 75 uur met een boete van 800 euro.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be