Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Libéma

Tientallen Lego-dieren in twee Nederlandse dierentuinen

03-04-2023, 16.24 uur

Twee Nederlandse dierenparken huisvesten dit voorjaar tientallen Lego-dieren. Bezoekers van ZooParc Overloon in Noord-Brabant en AquaZoo Leeuwarden in Friesland kunnen tot en met zondag 18 juni dieren ontdekken die gemaakt zijn van Lego-achtige bouwsteentjes. Beide dierentuinen horen bij recreatiegroep Libéma.

In ZooParc wordt de tijdelijke expositie Safari Bricks genoemd. Er staan ruim veertig dieren gemaakt van kleurrijke steentjes, waaronder een leeuw, een ringstaartmaki en kangoeroes. De olifant is het grootste bouwwerk in Overloon. Daar is ruim 1600 uur aan gebouwd. Er waren bijna 150.000 steentjes voor nodig.

"Enkele dieren die in het park te vinden zijn, krijgen een evenbeeld, maar er komen tijdelijk ook nieuwe diersoorten in het park gemaakt van bouwsteentjes", laat parkmanager Roel Huibers weten. Overigens neemt Libéma de term Lego zelf niet in de mond.

Sybrand Buma
AquaZoo presenteert in dezelfde periode de tegenhanger Ocean Bricks, met 25 zeedieren. Volgens het park viert men daarmee het twintigjarig bestaan van AquaZoo. Het hoogtepunt wordt gevormd door een orka met jong van 1100 kilo, gemaakt van meer dan 220.000 steentjes. Sybrand Buma, de burgemeester van Leeuwarden, verzorgde de opening.Meer Libéma
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be