Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisbezoekers bijna een uur vast in zweefmolen tijdens sneeuwbui

10-03-2023, 18.24 uur

Op een kermis in Amsterdam hebben twee minderjarigen vandaag bijna een uur vastgezeten in een zweefmolen. De tientallen meters hoge attractie Around the World kwam tijdens een ritje stil te staan door een technische storing, waarna de twee inzittenden geen kant meer op konden.

Tot overmaat van ramp begon het ook hard te sneeuwen. De brandweer werd rond 16.35 uur opgeroepen. Er kwam ook een speciaal reddingsteam ter plaatse, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. Medewerkers van de attractie konden de gondel handmatig naar beneden krijgen.

Vervolgens werden de kermisbezoekers uit hun hachelijke positie bevrijd. Ze raakten niet gewond. Het onfortuinlijke tweetal is ter plekke nog gecontroleerd door ambulancepersoneel.

Jaar geleden
De kermis in het Amsterdamse Westerpark begon vandaag. Het evenement duurt nog tot en met zondag 19 maart. Bijna een jaar geleden moest de brandweer ook al ingeschakeld worden vanwege het stilvallen van een zweefmolen op een kermis in de hoofdstad. Dat gebeurde in Amsterdam-Zuidoost.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be