Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelstad Oranje

Speelstad Oranje ontslaat de helft van het personeel

11-01-2014, 20.07 uur

Het lachen zal de medewerkers van Speelstad Oranje waarschijnlijk snel vergaan. Bij het overdekte familiepark in Drenthe verdwijnt bijna de helft van de banen. Veertien van de dertig vaste personeelsleden hebben vandaag te horen gekregen dat ze kunnen vertrekken.

Tegenwoordig trekt het speelparadijs nog maar 120.000 bezoekers per jaar, de helft van een paar jaar geleden. Alle zeilen moeten worden bijgezet om een faillissement te voorkomen. De toegangsprijzen gaan flink omhoog en veel dure attracties worden gesloopt. Die moeten plaatsmaken voor goedkope alternatieven zoals zandbakken en klimtoestellen.

Met een beetje geluk overleeft de Speelstad, eigendom van ondernemer Hennie van der Most, het komende pretparkseizoen. Al lijkt directrice Sarah Kreuze daar weinig vertrouwen in te hebben. Zij laat weten: "Kinderen zitten tegenwoordig nu eenmaal liever achter een computer."

Meer Speelstad Oranje
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be