Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parques Reunidos

Hackergroep slaat toe bij pretparkgroep Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park

12-03-2023, 21.35 uur

De eigenaar van pretparken als Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany is het slachtoffer geworden van een hackerscollectief. Het is cybercriminelen onlangs gelukt om ongeoorloofd toegang te krijgen tot de systemen van de internationale parkengroep Parques Reunidos, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Spanje.

Het bedrijf opereert meer dan vijftig toeristische bestemmingen in Europa, Noord-Amerika en Australië. Hackergroep BianLian heeft bekendgemaakt dat er bestanden zijn buitgemaakt met onder andere persoonlijke gegevens, verslagen van incidenten, financiële rapporten, interne e-mails en juridische documenten. Er is gebruikgemaakt van gijzelsoftware.

Over BianLian is weinig bekend. Parques Reunidos spreekt zelf over "ongeautoriseerde externe toegang tot de computersystemen". De firma heeft de Spaanse autoriteit voor persoonsgegevens AEPD op de hoogte gebracht van de aanval. Op dit moment wordt met forensische specialisten en beveiligingsexperts gewerkt aan het herstellen van de aangerichte schade.

Misbruikt
Daarvoor zijn bepaalde systemen en gebruikers uitgeschakeld. Parques Reunidos belooft extra beveiligingsmaatregelen te zullen nemen om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. "Wij betreuren de moeilijkheden die deze situatie heeft veroorzaakt", laat de parkengroep weten. Wie merkt dat Parques Reunidos-gegevens misbruikt worden, kan contact opnemen met het speciale mailadres dataprotection@grpr.com.

De pretparkgroep maakt momenteel een groot digitaliseringsproject door, waarbij nieuwe cloudsystemen worden geïntroduceerd voor het beheren van het personeelsbestand en de financiën. Het is de bedoeling om de lokale systemen in de verschillende Reunidos-parken te vervangen door één gecentraliseerd systeem. Zo moet het hoofdkantoor direct inzicht krijgen in alle resultaten en planningen.

Meer Parques Reunidos
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be