Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling werkt aan decor voor poppenkast op Anton Pieckplein

10-03-2023, 11.38 uurBeeld: Danny Janssen/Efteling Diverse

Er vinden werkzaamheden plaats in het oude poppentheater op het Anton Pieckplein. Looopings kon in januari al melden dat er plannen zijn om de nostalgische poppenkast komend voorjaar nieuw leven in te blazen. Op Facebook verschenen foto's van het interieur van het gebouwtje, genomen door de raampjes.

Daarop is te zien dat er flink gewerkt wordt aan het toekomstige decor. De Efteling heeft officieel nog niets bekendgemaakt over de terugkeer van de poppenkast. Wel verscheen een tijdje terug een vacature waarin gevraagd werd om poppenspelers voor "een nostalgische productie", dagelijks te zien vanaf april 2023.

Het poppentheater bevindt zich tussen poffertjesrestaurant 't Poffertje en snoepwinkel De Soete Inval. De afgelopen decennia vonden er geen poppenshows meer plaats. Binnenkort is de locatie eindelijk weer toegankelijk voor publiek. Het bouwwerk, naar een ontwerp van Anton Pieck, stamt uit 1954.







Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be