Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BillyBird Park Drakenrijk

Decoratiebedrijf bouwt gigantische draak voor grootste speelkasteel van Nederland

10-03-2023, 14.46 uur

Het Limburgse recreatiepark BillyBird Park Drakenrijk opent komend voorjaar het grootste speelkasteel van Nederland, met als blikvanger een enorme draak. In het atelier van decorbouwer Joop van den Heuvel wordt op dit moment gewerkt aan dat gevaarte. Het gigantische beest komt op één van de kasteeltorens te zitten.

Vandaag deelt BillyBird voor het eerst beelden uit de werkplaats. Joop van den Heuvel, gevestigd in Venlo, is bekend van verschillende projecten in bijvoorbeeld de Efteling en Toverland. Zo werd de immense vogel bij de ingang van Efteling-achtbaan Vogel Rok door de firma vervaardigd. Nu buigt Van den Heuvel zich over de Drakenrijk-draak.

De rest van de speelplaats wordt gefabriceerd in het Brabantse Volkel, waar BillyBird ook een park heeft. Dat gebeurt door Amusementprof, het eigen ontwerp- en bouwbedrijf van BillyBird-broers Paul en Herman Derks. In Drakenrijk zelf vinden eveneens werkzaamheden plaats, die inmiddels te zien zijn vanaf snelweg A73.

Riddersheide
Het kasteel wordt onderdeel van het nieuwe speelgebied Riddersheide. Over zo'n zeven weken moet de uitbreiding af zijn. BillyBird verwacht dat de opening kan plaatsvinden op zondag 30 april. Later deze maand start een YouTube-serie over het bouwproces.







Meer BillyBird Park Drakenrijk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be