Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen kondigt nieuwe verblijven aan voor olifanten, hyena's en cheeta's

08-03-2023, 23.59 uurBeeld: @cindy_ve

Safaripark Beekse Bergen timmert behoorlijk aan de weg. De Brabantse dierentuin werkt aan verschillende nieuwe verblijven, waaronder voor olifanten, waterbokken, hyena's en cheeta's. De olifanten hebben in totaal straks 35.000 vierkante meter tot hun beschikking, 20.000 vierkante meter meer dan eerder het geval was. Verder wordt dit jaar een grote nieuwe volière gerealiseerd.

Er is een nieuwe opzet nodig voor het olifantenverblijf om de kuddes meer ruimte te geven. Daarnaast wil men "eventuele uitbreidingen van de groep in de toekomst" kunnen faciliteren. In de nieuwe Olifantenvallei kunnen de dieren over de bezoekers heen wandelen, richting een nieuwe vlakte.

Beekse Bergen belooft dat de savanne wordt ingericht "met veel respect voor bestaande bomen". Voor de olifanten komen er onder meer rotswanden en een waterpartij. Uiteindelijk zullen ook antilopes en Defassawaterbokken van het verblijf gebruikmaken. De laatstgenoemde waterbokkensoort is op dit moment nog niet in het Safaripark te vinden.

Wandelsafari
Vóór de zomervakantie moet de nieuwe Olifantenvallei af zijn. Om plaats te maken voor de uitbreiding zijn de mannelijke hyena's tijdelijk elders ondergebracht. Uiteindelijk zullen zij verhuizen naar een nieuw onderkomen van 2500 vierkante meter. Ook de bestaande cheetaverblijven langs de wandelsafari worden dit jaar deels vernieuwd.

Eén verblijf wordt compleet nieuw aangelegd, een ander gebied wordt voorzien van een nieuw glazen wand met een doorkijk richting de vorig jaar vernieuwde neushoornvlakte. Daarnaast zorgt het dierenpark voor een nieuwe volière van ruim 2200 vierkante meter, waar secretarisvogels, wevers en hoppen gehuisvest zullen worden.

Vogelgriep
Om te kunnen voldoen aan de richtlijnen rond vogelgriep, kunnen bezoekers de vogels daar bekijken door een ruit en vanuit een observatiehut. Twee oude volières, de bosvolière en wetlandvolière, zijn afgebroken. Beekse Bergen meldt dat de overige vogels opnieuw verdeeld worden over de resterende volières in het park. "Zodat deze qua habitat beter aansluiten op de grote zoogdieren die rond deze volières zijn te vinden."

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be