Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Video: eerste dieren nemen hun intrek bij nieuw hotel Safaripark Beekse Bergen

07-03-2023, 11.51 uur

Safaripark Beekse Bergen opent binnenkort een eigen hotel. In het bestaande Safari Resort wordt deze maand het gloednieuwe Safari Hotel in gebruik genomen, met hotelkamers die uitkijken over een savanne. Op de eerste vakantiegasten is het nog even wachten, maar de eerste dieren zijn inmiddels gearriveerd.

Zo zijn gisteren en vandaag meerdere giraffen verhuisd van de autosafari van Beekse Bergen naar hun nieuwe stal bij het hotel, zo'n 300 meter verderop. Eerder werden al Watusirunderen, struisvogels en zebra's naar het hotel gehaald, afkomstig uit het Safaripark en andere Europese dierentuinen. Later deze maand volgen nog twee breedlipneushoorns.

De dieren blijven voorlopig in de stallen om te kunnen wennen aan de nieuwe omgeving. Daarna mogen ze het buitengebied verkennen, dat Wongo Savanne wordt genoemd.

Balkon
In het Safari Resort waren sinds de opening in 2018 alleen vakantiehuisjes te vinden, bedoeld voor een langer verblijf. Het nieuwe Safari Hotel, dat op vrijdag 24 maart officieel opengaat, maakt kortere tripjes van bijvoorbeeld één of twee nachten mogelijk.

Rond de savanne staan gebouwen met in totaal 112 kamers en suites. Alle kamers zijn voorzien van een terras of balkon met uitzicht op de dieren. Daarnaast realiseert Beekse Bergen een centrumgebouw met vergaderruimtes, een à-la-carterestaurant en een buffetrestaurant.



Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be