Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling introduceert Stroopwafelhuysje in het Sprookjesbos

07-03-2023, 12.39 uurBeeld: @themepark_viking

De Efteling heeft een verkooppunt in het Sprookjesbos omgedoopt tot 't Stroopwafelhuysje. Bij horecalocatie Kogeloog, gelegen tegenover Langnek, waren tot nu toe ijsspecialiteiten te verkrijgen. Voortaan staat de voormalige ijssalon in het teken van stroopwafels.

Bezoekers kunnen kiezen uit warme stroopwafels die vers zijn bereid (3 euro) of koude stroopwafels met een dip van witte chocolade, melkchocolade en verschillende toppings (3,75 euro). Ook worden drie verschillende bewaarblikken verkocht, gevuld met 250 gram stroopwafels (10 euro). De blikken, met een afbeelding van Holle Bolle Gijs, het Huis van de Vijf Zintuigen of Langnek, zijn 11 centimeter hoog.

In het verleden was Kogeloog vaak gesloten op rustige dagen. De Efteling belooft dat bezoekers de komende tijd dagelijks terecht kunnen bij het horecapunt. "In ieder geval tussen 10.00 uur en 18.00 uur", laat men weten.

De Zes Dienaren
Kogeloog is één van de personages uit de vertelling van De Zes Dienaren, samen met onder andere Langnek. Sinds vorig jaar is het sprookje direct bereikbaar vanaf de Pardoes Promenade. Toen werd een nieuwe zij-ingang voor het Sprookjesbos in gebruik genomen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be