Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Schrijver Paul van Loon werkt aan nieuw Raveleijn-boek: Het Bloed van de Laatste Draak

07-03-2023, 12.56 uur

Kinderboekenschrijver Paul van Loon is bezig met een nieuw boek in de Raveleijn-serie. In 2011 verscheen het eerste Raveleijn-verhaal van de hand van Van Loon. Zes jaar later, in 2017, presenteerde hij het vervolg De Bende van de Witte Veer. Komend najaar moet deel drie uitkomen.

Dat schrijft Van Loon op Facebook bij een foto van de eerste boekpresentatie. "In 2011 onthulde deze raaf het eerste boek van Raveleijn, in de Efteling, in de arena van Raveleijn", aldus de auteur. "Ben benieuwd of hij nog leeft en of hij er dit najaar ook bij zal zijn, als Raveleijn 3 verschijnt."

De schrijver onthult ook direct de titel: Het Bloed van de Laatste Draak. Hij houdt wel een kleine slag om de arm. "Als het mij tenminste lukt om het boek op tijd tot een goed einde te brengen...", vult hij aan. De Bende van de Witte Veer lag ruim twee jaar later in de winkel dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Virus
In het nieuwe boek wil ruiter Thomas gaan trouwen met Samira, maar zij wordt in haar wang gepikt door een slechtvalk. Daarna wordt ze ernstig ziek. "Ze heeft een virus dat zich snel verspreidt door Raveleijn", luidt de synopsis. "Ook graaf Olaf wordt besmet. Er bestaat maar een middel tegen het virus: het bloed van een duizend jaar oude draak."

Thomas zal de vijf ruiters van Raveleijn weer bij elkaar moeten roepen. "Samen moeten zij de Raveleijnsche Zee oversteken, naar het eiland waar de laatste draak leeft." Of we in de Efteling iets gaan zien van het verhaal, is afwachten. De huidige Raveleijn-show, geproduceerd door het Franse themapark Puy du Fou, werd losjes gebaseerd op het oorspronkelijke verhaal uit 2011. Het tweede boek uit 2017 speelt tot nu toe geen rol in het attractiepark.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be