Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dolfinarium stelt invoering van rookverbod uit

28-12-2023, 12.56 uur

In het Dolfinarium mag in de openlucht nog steeds gerookt worden. Het management van het Harderwijkse dierenpark was van plan om dit jaar een rookverbod in te voeren, maar dat is niet gebeurd. Nu wordt gemikt op februari 2024, vertelt parkmanager Alex Tiebot aan Looopings.

Eerder zei hij dat het rookverbod naar verwachting "rond de zomer" van 2023 gerealiseerd zou worden. Later is de maatregel uitgesteld tot het najaar en de winter. Ook dat bleek onhaalbaar. Als het verbod er straks is, mogen bezoekers alleen nog een sigaret opsteken in enkele afgebakende zones.

Het Dolfinarium moet onder andere de plattegrond aanpassen en nieuwe bordjes regelen. Daar is men nog niet aan toegekomen. Waar de rookplekken precies komen te liggen, is nog niet duidelijk.

Strenger
De meeste andere Nederlandse dierenparken kozen de afgelopen jaren al voor een strenger rookbeleid. Voorbeelden zijn Artis, Burgers' Zoo, Wildlands Adventure Zoo Emmen, Safaripark Beekse Bergen, DierenPark Amersfoort, Ouwehands Dierenpark, GaiaZoo en Apenheul.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be