Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Foto's: Engels pretpark opent griezelattractie The Curse at Alton Manor

20-03-2023, 14.40 uur

Beeld: @TomBirkett, @tattsandcoaster, @Mattemleh, @yrexperienceg, @tpi_updates, @JIMBO_ENERGY, @NickHutsonMusic, @rctneil

Het Engelse pretpark Alton Towers jaagt bezoekers de stuipen op het lijf in de vernieuwde attractie The Curse at Alton Manor. De oude interactieve darkride Duel: The Haunted House Strikes Back is de afgelopen maanden omgebouwd tot een klassiek spookhuis, met een nieuwe verhaallijn, nieuwe decors en nieuwe effecten. Afgelopen weekend vond de opening plaats.

Het interactieve element is verdwenen. Bezoekers worden na een wandeling door een duister bosgebied welkom geheten in het verlaten landhuis van de familie Alton, waar zich lang geleden iets gruwelijks heeft afgespeeld. Op oudejaarsavond in 1891 verdween het Victoriaanse gezin op mysterieuze wijze, maar de verwaarloosde dochter Emily Alton bleef achter.

Zij nodigt nieuwsgierige gasten uit om met haar te komen spelen. Het verhaal wordt onder meer uitgebeeld met behulp van videoprojecties in Emily's poppenhuis, dat in de wachtrij staat. De rit zelf bestaat uit angstaanjagende scènes in het landhuis, dat overgenomen is door het demonische meisje. Er wordt gebruikgemaakt van schrikeffecten met licht, geluid, videoprojecties en bewegende decors.

John Wardley
De transformatie kostte 10 miljoen pond, ongeveer 11,5 miljoen euro. The Curse at Alton Manor werd ontworpen door John Burton, met hulp van pretparkicoon John Wardley. Hij stond aan de wieg van meerdere klassieke attracties in Alton Towers, waaronder de originele versie van het spookhuis: The Haunted House uit 1992.

Op een bordje bij Alton Manor valt te lezen dat het huis te koop staat. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met de fictieve firma Wardley Estate Agents: een knipoog naar de oorspronkelijke bedenker. Ook op andere plekken rond Alton Manor zijn verschillende verwijzingen naar de parkhistorie te vinden. Zo worden een hoop verdwenen attracties vermeld op grafstenen in de omgeving.

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be