Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZoo

GaiaZoo vanaf volgende maand grotendeels rookvrij

16-03-2023, 20.44 uur

De Limburgse dierentuin GaiaZoo voert een rookverbod in. Vanaf zaterdag 1 april is het dierenpark in Kerkrade grotendeels rookvrij. Het opsteken van rookwaren is dan alleen nog toegestaan op vier afgezonderde rookplekken.

Daarmee wil GaiaZoo naar eigen zeggen "kinderen en niet-rokers beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken". "Ook hoopt GaiaZoo dat zwerfpeuken in de dierentuin hierna tot het verleden behoren."

De eerste rookzone bevindt zich op het parkeerterrein, de overige drie rookzones zijn te vinden bij de horecalocaties Sequoia, Acacia en Magnolia. Het park trekt op met het Noord-Limburgse attractiepark Toverland, dat dezelfde regel invoert op dezelfde datum.

Vogels
In een verklaring vult het GaiaZoo-management aan dat het nieuwe rookverbod ook een zegen kan zijn voor de natuur. "Vogels, vissen en andere kleine dieren worden ziek of kunnen sterven als gevolg van het inslikken van peuken", legt men uit. Bovendien kunnen de giftige stoffen in peuken vervuiling veroorzaken van het water en de bodem.

Meer GaiaZoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be