Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Jaderpark

Ontdek de nieuwe achtbaan Ziegelblitz: drie lanceringen en een lift

14-05-2024, 20.22 uur

Eén van de nieuwste achtbanen in Duitsland heet Ziegelblitz. Bezoekers van pret- en dierenpark Jaderpark in Nedersaksen kunnen sinds kort een ritje maken in een 500 meter lange rollercoaster met meerdere lanceringen. De naam hangt samen met het thema: een oude steenfabriek.

Jaderpark bestelde een 21 meter hoge bobsled coaster bij de Duitse fabrikant Gerstlauer, met zes karretjes van vier personen. Het concept is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Tiki-Waka in Walibi Belgium, Van Helsing's Factory in Movie Park Germany en G'sengte Sau in Tripsdrill.

Bijzonder is dat er hier niet alleen gebruikgemaakt wordt van een kettinglift, maar ook van lanceringen met behulp van banden - vooruit en achteruit. De topsnelheid bedraagt 55 kilometer per uur.

Historische rekwisieten
"Het wereldwijd unieke parcours is naar onze wensen ontwikkeld", meldt Jaderpark trots. "Om recht te doen aan het thema werden vooraf oude fabrieken bezocht." Bovendien verzamelde men veel historische rekwisieten. Mediabedrijven IMAscore en IMAmotion verzorgden de soundtrack.

Ziegelblitz, een investering van 5,5 miljoen euro, hoort bij het nieuwe themagebied Lütjes Moor. Het vriendelijke dwaallichtje Lütje speelt daar de hoofdrol. Enkele jaren geleden opende het park nog een Afrikaans dorp met een grote waterbaan: Okavango River.Meer Jaderpark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be