Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Aachener Tierpark Euregiozoo

Brand in verblijf Duits dierenpark: wasberen en otters ongedeerd

05-03-2023, 10.54 uur

De dierentuin in de Duitse stad Aken is deze week getroffen door een brand. Het vuur ontstond donderdagavond in het verblijf van de wasberen en otters. Dankzij een oplettende buurvrouw raakten er geen dieren gewond. "Alle bewoners zijn veilig en maken het goed", laat het management weten.

Rond 20.00 uur bleek een kist in het buitenverblijf in brand te staan. Toen de buurvrouw dat opmerkte, schakelde ze onmiddellijk de brandweer in. Brandweerlieden konden door snel ingrijpen voorkomen dat de brand zich uitbreidde. Uiteindelijk is slechts 1 vierkante meter in vlammen opgegaan.

Naar de oorzaak van het incident wordt nog onderzoek gedaan. Volgens de dierentuin was waarschijnlijk sprake van een technisch defect bij een verwarmingselement in de kist. "Gelukkig zat geen van onze dieren daar toen in. Onze wasberen, dwergotters en medewerkers zijn met de schrik vrijgekomen." Men bedankt de brandweer voor het adequate handelen.

Jachtluipaarden
Aachener Tierpark Euregiozoo, zoals de dierentuin heet, bevindt zich vlakbij de Nederlandse grens. De regionale trekpleister ligt op ongeveer een half uur rijden van Valkenburg. Er zijn onder andere rode panda's, zebra's, pinguïns, jachtluipaarden, flamingo's, hangbuikzwijnen, struisvogels, schildpadden en stokstaartjes te vinden.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be