Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland treft voorbereidingen voor rookverbod met rookzones

05-03-2023, 17.54 uurBeeld: @SimonTAdventure

Toverland is van plan om dit jaar een rookverbod in te voeren. Bezoekers van het Limburgse attractiepark mogen dan alleen nog roken op enkele afgebakende plekken. Dat melden ingewijden aan Looopings. Nu is het opsteken van een sigaret nog overal toegestaan, met uitzondering van wachtrijen en overdekte locaties.

In veel Nederlandse pret- en dierenparken is al langer sprake van een rookverbod, met uitzondering van rookzones. Voorbeelden zijn Slagharen, Burgers' Zoo, Wildlands, Avonturenpark Hellendoorn, Drievliet, DierenPark Amersfoort, Apenheul, Julianatoren en Ouwehands Dierenpark. Artis heeft roken volledig aan banden gelegd.

De Efteling sloot zich vorig jaar aan bij het initiatief Rookvrije Generatie. Nu is Toverland dus ook overstag. Een woordvoerster kan het nieuws nog niet officieel bevestigen, maar in het park vinden al wel werkzaamheden plaats voor het aanleggen van de rookplekken. Men belooft later met meer informatie te komen, in ieder geval vóór aanvang van het hoogseizoen.

Ontwikkelingen
Een andere voorlichter gaf afgelopen najaar al wel aan dat Toverland met het onderwerp bezig was. "Met oog op de toekomst kijken we er wel naar of het beleid nog steeds passend is", zei hij toen. "We kijken met interesse naar de ontwikkelingen die bij onze concullega's plaatsvinden."

Een handjevol grote Nederlandse trekpleisters staat roken in de buitenlucht nog wel bijna overal toe. Dat geldt onder meer voor Duinrell, Diergaarde Blijdorp, Safaripark Beekse Bergen, Walibi Holland en het Dolfinarium.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be