Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling brengt muziek van Droomvlucht digitaal uit op heropeningsdag

04-03-2023, 07.42 uur

De Efteling heeft de muziek van Droomvlucht opnieuw digitaal uitgebracht. Ter gelegenheid van de heropening van de populaire attractie verscheen vandaag een nieuw muziekalbum op streamingdiensten als Spotify en Apple Music. Daarop staat de volledige soundtrack van de darkride, bestaand uit zes nummers.

Het gaat om Kastelenrijk, Wonderwoud, Elfentuin, Sterrentunnel, Hemelburchten en Zompenwoud. In totaal duurt het album dertien en een halve minuut. De nummers werden begin jaren negentig gecomponeerd door toenmalig huiscomponist Ruud Bos. Ze staan - in tegenstelling tot bij eerdere publicaties - in de juiste volgorde.

Er zit ook nieuw materiaal tussen. De geluiden van de Sterrentunnel, die zich bevindt tussen de scènes Elfentuin en Hemelburchten, werden tot nu toe niet officieel uitgegeven op cd's of streamingplatforms. Bovendien zijn alle muziekstukken opnieuw gemasterd. "De tracks klinken dus mooier dan ooit", aldus de Efteling.

Thema
Droomvlucht gaat vandaag weer open na een onderhoudsbeurt die meer dan vier maanden in beslag nam. De Efteling heeft de attractie uit 1993 zowel op het gebied van thema als techniek grondig gerenoveerd. Het project kostte ruim 6 miljoen euro.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be