Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Droomvlucht in de Efteling na vier maanden eindelijk weer open: dit is er veranderd

04-03-2023, 13.58 uur

Bezoekers van de Efteling kunnen eindelijk weer een ritje maken in Droomvlucht. De beroemde attractie ging eind oktober vorig jaar dicht voor een zeer ingrijpende onderhoudsbeurt, waarbij de baan, de techniek en de decors onder handen zijn genomen. Na meer dan vier maanden vond vanochtend de langverwachte heropening plaats.

Veel technische veranderingen zullen bij het grote publiek niet opvallen, maar sommige aanpassingen springen wel in het oog. Zo zijn alle scènes voorzien van moderne led-verlichting. Hier en daar wordt ook gebruikgemaakt van nieuwe lichteffecten. In het Kastelenrijk zijn bezoekers bijvoorbeeld steeds getuige van een zonsopgang en een zonsondergang.

Enkele elfjes kregen een donkerdere huidskleur, in de hoop dat meer kinderen zich met de figuren kunnen identificeren. In het Elfenrijk zijn twee bewegende handjes, die uit een muur kwamen, verplaatst. Even verderop draagt elfenkoning Oberon twee schoenen. Dat is bijzonder, want zijn tweede schoen was hij de afgelopen decennia kwijt.

Scherm
Het twinkeleffect in de Sterrentunnel werd vernieuwd. Bij de Hemelburchten missen momenteel twee grote zwevende planeten. Die zijn tijdens de onderhoudsbeurt per ongeluk naar beneden gevallen. Decorateurs houden zich momenteel bezig met het herstellen van de decorstukken. In dezelfde scène werd een doorzichtig scherm aangebracht, waar lichteffecten op geprojecteerd kunnen worden.

De trollen in het Zompenwoud kunnen eindelijk weer baden: een lekkage werd gerepareerd, waardoor de vijver in de scène weer vol staat met water. Ook regent het weer volop in het woud. De slingerende trol, toegevoegd in 2013, is voortaan stil. Bij de heropening op zaterdagochtend ontbraken de misteffecten nog. Daar wordt nog aan gewerkt, vertellen ingewijden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be