Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Video: Efteling vernieuwt Danse Macabre-show in aanloop naar opening

05-03-2023, 13.41 uur

Het verhaal achter de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre wordt de komende maanden stukje bij beetje duidelijker. Bezoekers van het attractiepark zullen steeds meer meekrijgen van de vertelling rond de griezelbeleving. In de aanloop naar de opening in 2024 zal een muzikale voorstelling bij de bouwplaats regelmatig worden vernieuwd.

De show met Virginie en Otto Charlatan en hun draaiorgel Esmeralda is sinds november 2022 te zien. Sinds deze week draait een nieuwe versie van de act, met meer achtergrondinformatie over de reis die de personages hebben afgelegd om terecht te komen in de Efteling.

De Charlatans vertellen dat ze het graf van Virginies betovergrootvader Joseph, een dirigent, gevonden hebben in het Huyverwoud. Ze troffen in de bossen een overwoekerd mausoleum aan met zijn naam en de datum 13 oktober 1876. Daaromheen lagen grafstenen van de overige orkestleden, die kennelijk allemaal op die plek zijn gesneuveld.

Vloek
Virginie, gespecialiseerd in ongeluksbestrijding, vermoedt dat sprake is van een soort vloek. Ze is vastbesloten om met haar man op onderzoek uit te gaan, om het duistere geheim te ontrafelen. Door de productie af en toe te updaten, blijft de verhaallijn gelijklopen aan making-of-video's op YouTube. Een nieuwe aflevering van de serie verschijnt zeer binnenkort.

Danse Macabre wordt de vervanger van het Spookslot. De Efteling omschrijft de toevoeging als een "spookspektakel vol duistere wendingen", waarbij bezoekers plaatsnemen op een grote kantelende draaischijf met zes draaiende koorbanken. Op die manier kunnen ze als het ware dansen op de klanken van het bekende muziekstuk.Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be