Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark de Waarbeek

Attractiepark de Waarbeek in Hengelo introduceert nieuwe plattegrond

03-03-2023, 10.12 uur

De parkplattegrond van de Waarbeek in Hengelo is vernieuwd. Tot nu toe oogde de kaart van het Twentse attractiepark vrij schreeuwerig en kinderlijk, met felle kleuren en cartoonachtige vormen. Het pretpark gaf illustrator Vincent Keuchen de opdracht om een nieuw ontwerp te maken, dat past bij de groeiambities van de Waarbeek.

Vandaag presenteert men het eindresultaat. De speelse vormen en kleuren waar het park om bekend staat, zijn gebleven. Wel werd de plattegrond een stuk rustiger, overzichtelijker en gedetailleerder. Ontwerper Keuchen koos voor een concept gebaseerd op cirkels.

"Ik liep over het bruggetje richting het grote plein, zag de kinetica van al die draaiende molens en wilde dat gevoel verwerken in de map", legt hij uit. "De cirkels komen terug in de rides, de bomen, de bezoekers, de rimpels in het water en de lens flares." Keuchen was eerder verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de plattegrond van de Floriade in Almere en het Noorse pretpark Kongeparken.

Achtbaan
Op de kaart van de Waarbeek zijn ook verschillende nieuwe attracties zichtbaar. Het park kondigde onlangs een dinogebied aan met opgravingsbeleving Dino Discovery, rondrit Dino Express en achtbaan Raptor Adventure. Wie goed oplet, ziet op de plattegrond nóg iets nieuws voor seizoen 2023: de carrousel Jumping Twekky.

"We zijn ontzettend blij met het uiterlijk van de nieuwe plattegrond", meldt een woordvoerder aan Looopings. "De Waarbeek is druk bezig met allerlei vernieuwingen. Dat kunnen we met deze plattegrond op een professionele manier laten zien aan het publiek." Het nieuwe seizoen start op zaterdag 1 april.

Plattegrond 2022Plattegrond 2023

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark de Waarbeek
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be