Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dierenpark Hoenderdaell

Ontsnapte roofvogel na ruim een week terug in Noord-Hollandse dierentuin

01-03-2023, 19.55 uur

Een ontsnapte roofvogel is na ruim een week terug in de Noord-Hollandse dierentuin Hoenderdaell. Het dierenpark in Anna Paulowna raakte eerder deze maand de zwarte wouw Herman kwijt. De havikachtige ging ervandoor tijdens een voedermoment.

Normaal gesproken is dat geen probleem, omdat een groot net de vogels tegenhoudt. Herman wist echter te ontkomen via een opening. Het dier verbleef vervolgens in het aangrenzende natuurgebied Kruiszwin. Verzorgers hielden hem in de gaten en probeerden hem te lokken met eten. Af en toe keerde de roofvogel even terug naar Hoenderdaell.

Afgelopen weekend, in de nacht van zaterdag op zondag, zagen medewerkers hun kans schoon. "Hij zat daar vlakbij zijn verblijf, waar de verzorgers hem hebben kunnen pakken", meldt het park op social media. Het verhaal kent een goede afloop. "Herman zit weer bij zijn twee soortgenoten en het gaat goed met hem."



Meer Dierenpark Hoenderdaell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be