Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland geeft rondleidingen achter de schermen als Fenix gesloten is

27-02-2023, 10.30 uur

Bezoekers van Toverland moeten er rekening mee houden dat wing coaster Fenix de komende weken meermaals buiten gebruik zal zijn. In verband met bouwwerkzaamheden in themagebied Avalon kan de 40 meter hoge achtbaan op bepaalde dagen niet draaien. Het Limburgse attractiepark zorgt op die momenten wel voor een alternatief.

Wanneer Fenix gesloten is vanwege het bouwproject, krijgen bezoekers de kans om een rondleiding achter de schermen te volgen. Tijdens de zogenoemde Behind The Fence Tour kunnen deelnemers onder de baan wandelen, waar normaal gesproken alleen medewerkers mogen komen. Daarbij mogen ze "unieke foto's maken", meldt Toverland.

"Vanuit dit perspectief zie je de baan en het hele gebied normaal nooit." Een personeelslid beantwoordt eventuele vragen. Verder worden achtbaanonderdelen van dichtbij getoond. De gratis tour vindt in ieder geval plaats op de woensdagen 1, 8, 15 en 22 maart, tussen 12.00 en 16.00 uur. Op de zaterdagen 11 en 18 maart is er een rondleiding van 10.00 tot 13.00 uur. Om 14.00 uur gaat Fenix dan weer open. Vooraf reserveren is niet nodig.

Vliegtuigmolen
Fenix moet af en toe dicht omdat in de grote spiraal van de wing coaster gebouwd wordt aan de 27 meter hoge vliegtuigmolen Pixarus. Die nieuwe attractie gaat later dit jaar open, samen met meerdere andere toevoegingen. Wie wil weten of de achtbaan open zal zijn, kan op toverland.com de online openingskalender bekijken.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be