Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park Germany

Foto's: gigantische animatronic uit Duits pretpark gaat naar museum

27-02-2023, 10.54 uur

Een enorme draak uit een gesloten attractie gaat niet verloren. In oktober maakte het Duitse pretpark Holiday Park bekend dat de klassieke darkride Burg Falkenstein een Smurfen-thema krijgt. Alle oude decors worden afgebroken. Eén van de opvallendste elementen - een immense animatronic van een drakenkop - is overgenomen door een museum in de buurt.

Het Historisches Museum der Pfalz Speyer, gelegen op ongeveer een kwartier rijden van Holiday Park, werkt aan een expositie met een drakenthema. Daar wordt de draak onderdeel van. Omdat de beheerders van het museum niet in staat waren om het gevaarte zelf te vervoeren, werd hulporganisatie Technisches Hilfswerk (THW) ingeschakeld.

Dertien hulpverleners zijn zaterdagochtend begonnen met het ontmantelen van de draak. Eerst werden de armen en oren gedemonteerd. Daarna kwam het lastigste gedeelte: de zware drakenkop moest gescheiden worden van de romp, zodat de kop naar buiten getransporteerd kon worden. Uiteindelijk is ook de romp, die aan de grond was gelast, losgemaakt en naar buiten gebracht.

Reddingsoperatie
THW spreekt zelf over "een ongebruikelijke maar erg leuke opdracht". "Hoe vaak krijg je de kans om met een draak te vechten? We moesten zware materialen afbreken en verplaatsen in een kleine ruimte, in het donker. Dat komt heel dicht in de buurt van wat een reddingsgroep zou doen bij een echte reddingsoperatie."

De onderdelen worden opgeslagen in een magazijn van het museum, totdat ze nodig zijn voor de tentoonstelling. Burg Falkenstein opende in 1987. Dit jaar neemt Holiday Park de tijd voor het implementeren van het Smurfen-thema, zodat de attractie in 2024 heropend kan worden onder een andere naam. Andere decorstukken van de nostalgische darkride zijn geveild aan fans.

Meer Holiday Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be