Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Foto's: Efteling werkt aan toiletgebouw bij nieuwe attractie Danse Macabre

26-02-2023, 21.04 uur

Beeld: @AshleyFMay, @THStwit, @cindy_ve, @kefteling, @RingelbergNick, @jeroen989

Het toiletgebouw bij de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre begint al ergens op te lijken. Tegenover wildwaterbaan Piraña wordt hard gewerkt aan een bouwwerk met onder andere toiletruimtes. De eerste decoratieve elementen zijn al te herkennen. Danse Macabre opent pas in 2024, maar dit bijgebouw moet dit jaar al af zijn.

De Efteling mikt op een opening rond het begin van de zomer. Tijdelijke toiletten in de buurt kunnen dan afgebroken worden. Het nieuwe gebouw krijgt nog een andere functie. In de vergunningsaanvraag werd initieel gesproken over een souvenirwinkel, maar die informatie is inmiddels achterhaald.

Precieze details ontbreken nog. De Efteling komt zelf snel met meer informatie naar buiten over de toevoeging. Ook even verderop, op de bouwplaats van Danse Macabre zelf, gebeurt het één en ander. Daar zijn deze maand de eerste verticale onderdelen verschenen. De komende maanden zal hier het attractiegebouw verrijzen.

De Witte Walvis
Beide toevoegingen horen bij het nieuwe griezelgebied Huyverwoud. Eerder waren hier het Spookslot en horecalocatie Het Seylend Fregat te vinden. Overigens zullen oplettende Efteling-fans in het nieuwe bijgebouw een bekend element herkennen. In één van de muren is een oud luikje verwerkt dat afkomstig is van Spookslot-uitgiftepunt De Witte Walvis.Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be