Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

PortAventura World wil dit jaar groeien naar 5,3 miljoen bezoekers

26-02-2023, 14.07 uur

Het Spaanse pretparkresort PortAventura World hoopt dit jaar uit te komen op 5,3 miljoen bezoekers. Dat heeft algemeen directeur David García bekendgemaakt. In 2022 verwelkomde de trekpleister nog 5,1 miljoen bezoekers. García denkt de groei te kunnen verwezenlijken dankzij het verlengen van het seizoen en het openen van een nieuwe attractie.

Normaal gesproken openen de poorten van PortAventura pas rond Pasen. Dit jaar zijn bezoekers al in februari welkom, voor een speciaal carnavalsevenement. In juni gaat een nieuwe overdekte achtbaan open die in het teken staat van Sony-speelfilm Uncharted. Ook dat moet meer mensen op de been brengen.

Met 5,3 miljoen bezoekers zou PortAventura een plekje kunnen veroveren in de top drie van best bezochte attractieparken in Europa, na Disneyland Paris en Europa-Park. De Efteling verwelkomde 5,35 miljoen bezoekers in recordjaar 2018. In 2019, het laatste jaar vóór de coronacrisis, waren dat er nog 5,26 miljoen. Het bezoekersaantal van 2022 is nog niet bekend.

Disney
Voor PortAventura-baas García is het verlengen van het seizoen een opmaat naar een jaarrondopenstelling. "Als Disney het doet, waarom zouden wij het dan niet kunnen?", liet hij deze maand weten bij de seizoensstart. Als verbeterpunt noemt de directeur de extreme wachttijden op piekdagen. Daarom ontwikkelt men achter de schermen experimenten met virtuele wachtrijen.

PortAventura World bestaat uit drie verschillende parken: het vlaggenschip PortAventura Park, het kleinschalige Ferrari Land en het waterpark Caribe Aquatic Park. Verder zijn er zes themahotels. Ook exploiteert PortAventura sinds kort twee losstaande hotels in de omgeving.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be