Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling-directeur Koen Sanders over nieuwe attractie Danse Macabre: 'Echt van een ander niveau'

29-06-2023, 21.11 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

Efteling-directeur Koen Sanders schept hoge verwachtingen voor de nieuwe attractie Danse Macabre. In een aflevering van de Looopings Podcast vertelt hij uitgebreid over de totaalbeleving die men wil neerzetten. De ervaring wordt heel anders dan we van de Efteling gewend zijn, aldus het directielid. "Het is echt van een ander niveau."

Sanders is verantwoordelijk voor de facetten product, markt en imago. Naast de afdelingen marketing, sales en communicatie houdt hij zich onder andere bezig met de afdeling ontwerp. Dat maakt hem binnen de directie creatief eindverantwoordelijk voor het in stand houden van het Efteling-gevoel.

In de Looopings Podcast vertelt de directeur hoe ideeën voor nieuwe attracties ontstaan, wat voor soort attracties de Efteling nu nodig heeft en hoeveel hij zich inhoudelijk bemoeit met dergelijke projecten. Ook geeft hij naar eigen inzicht antwoord op de eeuwige vraag: wat maakt iets typisch Eftelings?

Nieuwe werkwijze
De Efteling denkt tegenwoordig in volledige themagebieden: bij het ontwikkelen van een nieuwe attractie worden tegelijkertijd plannen gemaakt voor horeca, souvenirverkoop, entertainment en de buitenruimte. Een nieuwe werkwijze, want voorheen werden dat soort zaken er na afloop bij bedacht als er nog budget over was. "Overal ga je echt op een andere manier beleving ondergaan dan dat we met elkaar tot nu toe gewend zijn", zegt Sanders over Danse Macabre.

De directeur verwacht dat de Efteling hiermee de concurrentie voorbijstreeft. "Ik denk dat de manier waarop wij het nu aan het doen zijn, in alle arrogantie, ook wel weer nieuw is voor de themaparkindustrie. Zeker in Europa." Hij roemt de "compromisloosheid": er zal niet bezuinigd worden op zaken die essentieel zijn voor de beleving. Om die reden wordt dit keer bijvoorbeeld ook ontzettend veel geld gestoken in thematoiletten.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, YouTube, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be