Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hof van Saksen

Failliete fabrikant zou nog een waterglijbaan leveren aan Drents vakantiepark

02-03-2023, 20.30 uur

Het faillissement van waterglijbaanbouwer Van Egdom Recreatietechniek heeft ook gevolgen voor bestaande klanten. Vakantiepark Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, bestelde in het verleden al meerdere grote glijbanen bij Van Egdom. Eigenlijk zou de firma binnenkort opnieuw een waterattractie leveren.

Dat bevestigt een woordvoerster van Hof van Saksen aan Looopings. Van Egdom was in 2017 al verantwoordelijk voor de komst van de reusachtige trechter Bombo, bandenglijbaan Intenso en de steile speedslide Presto. In 2019 opende Saltato, bestaand uit vier trechters. Daar had dus nog minimaal één Van Egdom-baan aan toegevoegd moeten worden.

"Het faillissement is in de eerste plaats natuurlijk hartstikke verdrietig voor de betrokkenen", laat de voorlichtster weten. Hof van Saksen heeft contact gezocht met concurrent iPlay Water Attractions uit de gemeente Wijk bij Duurstede.

Onderhoud
"Dat bedrijf nam de bestaande glijbanen van Hof van Saksen onder zijn hoede, bijvoorbeeld voor onderhoud." Tegelijkertijd bekijkt men de mogelijkheden om de geplande expansie alsnog te realiseren met iPlay. "Het klopt dat er een uitbreiding op stapel stond. We zijn nu in gesprek met iPlay over deze plannen."

Wanneer de toevoeging gerealiseerd kan worden, staat nog niet vast. "Daar wordt nog over nagedacht, maar de wens is er nog steeds." De woordvoerster verwacht later dit jaar meer duidelijkheid te kunnen geven over het project.

Productcatalogus
Na het faillissement van Van Egdom werd in eerste instantie aangestuurd op een doorstart. Dat mislukte. De productcatalogus is inmiddels overgenomen door de Duitse concurrent Wiegand. Meerdere medewerkers van de failliete fabrikant stappen over naar Avasto Recreatietechniek, gevestigd in Oudewater.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Hof van Saksen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be