Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hof van Saksen

Drents vakantiepark wisselt van leverancier voor waterglijbanen

02-03-2023, 20.30 uur

Vakantiepark Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, heeft een nieuwe partij gekozen voor toekomstige uitbreidingen van het waterparadijs. De vakantiebestemming bestelde in het verleden vier grote glijbanen bij fabrikant Van Egdom. Eigenlijk had de firma ook een vijfde waterattractie moeten leveren.

Dat bevestigt een woordvoerster van Hof van Saksen aan Looopings. Van Egdom was in 2017 al verantwoordelijk voor de komst van de reusachtige trechter Bombo, bandenglijbaan Intenso en de steile speedslide Presto. In 2019 opende Saltato, bestaand uit vier trechters. In januari ging het bedrijf failliet.

"Het faillissement is in de eerste plaats natuurlijk hartstikke verdrietig voor de betrokkenen", laat de voorlichtster weten. Hof van Saksen had eerder al stappen ondernomen: men heeft een tijd geleden contact gezocht met concurrent iPlay Water Attractions uit de gemeente Wijk bij Duurstede.

Onderhoud
"Dat bedrijf nam de bestaande glijbanen van Hof van Saksen onder zijn hoede, bijvoorbeeld voor onderhoud." Tegelijkertijd bekijkt men de mogelijkheden om de geplande expansie alsnog te realiseren met iPlay. "Het klopt dat er een uitbreiding op stapel stond. We zijn nu in gesprek met iPlay over deze plannen."

Wanneer de toevoeging gerealiseerd kan worden, staat nog niet vast. "Daar wordt nog over nagedacht, maar de wens is er nog steeds." De woordvoerster verwacht later dit jaar meer duidelijkheid te kunnen geven over het project.

Productcatalogus
Na het faillissement van Van Egdom werd in eerste instantie aangestuurd op een doorstart. Dat mislukte. De productcatalogus is inmiddels overgenomen door de Duitse concurrent Wiegand. Meerdere medewerkers van de failliete fabrikant stappen over naar Avasto Recreatietechniek, gevestigd in Oudewater.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Hof van Saksen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be