Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Foto's: Europa-Park deelt beelden van bouwplaats nieuwe achtbaan

24-02-2023, 23.55 uur

Europa-Park is momenteel gesloten voor publiek, maar fans kunnen wel volgen hoe een gloednieuwe achtbaan wordt opgebouwd. Het Duitse attractiepark deelt bijzondere beelden van de constructie van een opzienbarende rollercoaster, gefabriceerd door huisleverancier Mack Rides.

De externe firma Ride Construction Service Worldwide is momenteel bezig met het installeren van alle steunpilaren en baandelen. Een groot deel van de 1385 meter lange baan staat al overeind, inclusief een doodlopend gedeelte op grote hoogte. De topsnelheid gaat 90 kilometer per uur bedragen. Het hoogste punt van de attractie bevindt zich op 32 meter.

De bouwplaats bevindt zich aan de rand van het park, naast het Griekse themadeel en een VR-beleving rond The Phantom of the Opera. Daar komt een nieuw themagebied te liggen dat in het teken staat van Kroatië. De bouwwerkzaamheden zijn uitgebreid in beeld gebracht voor een documentaireserie op Europa-Parks eigen streamingplatform Veejoy.

Voltron Coaster
Het pretpark in Zuid-Duitsland heeft de naam van de achtbaan officieel nog niet bekendgemaakt. Ongeveer een jaar geleden lekte de titel Voltron Coaster uit. Die naam werd onlangs per ongeluk ook gebruikt in een publicatie op Instagram door fabrikant Mack Rides, gelieerd aan Europa-Park. Het bericht verdween al snel weer.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be