Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Almere Jungle

Dierentuin Almere Jungle introduceert eigen mascotte: gekko A-Jay

20-04-2023, 18.29 uur

Dierenpark Almere Jungle heeft een nieuw gezicht. De kleinschalige dierentuin in Flevoland schakelde entertainmentbedrijf Van 't Ende Producties in voor het ontwikkelen van een eigen mascotte. Dat werd A-Jay, een vrolijke blauwe gekko met oranje stippen.

Bezoekers kunnen het dier vanaf nu in levenden lijve ontmoeten. "De gedachte erachter is dat Almere Jungle een uniek gezicht krijgt voor meet-and-greets en showproducties voor het hele gezin", vertelt manager Mike van Mourik aan Looopings.

A-Jay behoort tot de Aziatische hagedissensoort tokeh. De naam is een verbastering van A.J., de afkorting van Almere Jungle. Volgens het verhaal werd de gekko ooit gevonden bij het afval. Bij de dierenopvang van Almere Jungle groeide A-Jay uit tot "een echte avonturier".

Kompas
"Het kompas dat de mascotte draagt, wijst altijd de weg naar dieren in nood", vult Van Mourik aan. "Zo kunnen er dus nog meer dieren gered worden." Almere Jungle zet zich al jaren in voor het opvangen van exotische dieren. Het personeel bestaat grotendeels uit mensen met verstandelijke, psychische en lichamelijke beperkingen, die bij de dierentuin aan de slag kunnen als dagbesteding.

Meer Almere Jungle
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be