Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland maakt nieuwe naam van waterattractie Indiana River bekend: Terra Magma

21-02-2023, 12.07 uur

De bekende overdekte waterbaan Indiana River gaat voortaan door het leven als Terra Magma. Dat is de nieuwe naam die het Vlaamse pretpark heeft gekozen voor de attractie uit 1991. In samenwerking met de firma KCC Entertainment Design wordt een ander thema ontwikkeld, dat draait om een grote vulkaan.

De oorspronkelijke werktitel voor het project luidde Mystery Vulcano. Uiteindelijk is men dus voor de term Terra Magma gegaan, een verwijzing naar het vloeibare gesteente magma. Vandaag presenteert Bobbejaanland het bijbehorende logo, waarin een vulkaan zichtbaar is.

KCC maakte eerder ontwerpen waarop te zien is dat het exterieur van Indiana River een totaal ander uiterlijk krijgt, met enorme rotswanden, veel groen, een vuurtoren, een gestrand schip en meerdere huisjes. Het is echter de vraag of de metamorfose in de praktijk echt zo grondig wordt aangepakt.

Letters
Bobbejaanland publiceerde vorige week een foto van de huidige staat van de waterbaan. Tot nu toe blijkt er buiten nauwelijks iets veranderd te zijn: de originele loods is nog steeds zichtbaar. "Gisteren werden de letters aan de buitenkant van Indiana River verwijderd om zo stilaan plaats te maken voor de nieuwe naam van de attractie", liet het park weten.

Terra Magma wordt omschreven als "een avontuurlijke ontdekkingsreis door een mysterieuze vulkaan", met "héél wat onverwachte wendingen". De exacte openingsdatum is nog niet bekend. Bobbejaanland meldde vorig jaar al wel dat de heropening ergens in mei 2023 moet plaatsvinden.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be