Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Uitgescholden Mega Mindy huilt op Plopsa-toilet in satirisch filmpje

21-02-2023, 13.03 uur

Het Vlaamse tv-programma De Ideale Wereld speelt in op de verhalen over grensoverschrijdend gedrag bij Plopsaland. Een satirische video neemt de verontrustende praktijken op de Plopsa-kantoren op de hak. Het komische filmpje van bijna drie minuten, dat maandagavond op tv was, wordt gepresenteerd als een videoboodschap voor nieuwe werknemers.

Zij krijgen te horen dat een dag begint met het uitkiezen van een naamkaartje met een scheldwoord erop, zoals debiel, saaie lul, loser of stinkmuil. Op de parkplattegrond zijn termen verschenen als Het Tranenmeer, Trauma Toren, DranktoeVlucht, Vernedering Village en Huilhoek. "Maar voor je aan de slag kan, mag je een bezoekje brengen aan onze hoofdattractie: de Humiliator."

Dat blijkt een gesprek met de algemeen directeur van Plopsa te zijn, die er niet voor terugdeinst om personeelsleden te bekogelen met pennen, stapels papier en "de tweede gouden plaat van K3". "Hiermee bedoelt de CEO: opgelet, werk aan de winkel." De fictieve Plopsa-baas scheldt ook dolgraag medewerkers uit, zelfs als hij ze niet kent.

Souvenirwinkel
En zoals we van Plopsa gewend zijn, wordt de situatie commercieel uitgebuit. Daarom komen nieuwbakken werknemers na afloop van de pesterijen terecht in een souvenirwinkel, waar ze een foto kunnen aanschaffen van hun vernederende gesprek. "Dit allemaal aan marktconforme prijzen."

Uiteindelijk blijkt zelfs Studio 100-superheldin Mega Mindy het tij niet te kunnen keren. Wanneer ze de praktijken van de Plopsa-directeur een halt toe wil roepen, krijgt ze zelf beledigingen naar haar hoofd geslingerd. "Mega Mindy, moet dat niet zijn: Mega Minder Patékes Vreten? Heb je jezelf al eens bekeken?" De kinderheldin eindigt vervolgens - net als andere medewerkers - huilend op het toilet.

Vastgelopen achtbaan
Het is niet voor het eerst dat De Ideale Wereld zich buigt over Plopsaland. Een jaar geleden maakte het programma al een persiflage naar aanleiding van een vastgelopen achtbaan in het attractiepark. Bezoekers zaten toen urenlang vast in de kou.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be