Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Witte wolvenpoten wijzen Efteling-bezoekers de weg op parkeerterrein

25-02-2023, 11.55 uurBeeld: Niels Kooyman, @Coshira_

De Efteling zet wolvenpoten in om ervoor te zorgen dat bezoekers de weg naar de hoofdingang kunnen vinden. Automobilisten die hun wagen neerzetten op P2, de verderop gelegen parkeerplaats, treffen voortaan witte pootafdrukken aan op de grond. Ze wijzen wandelaars richting entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen.

Vanuit het verste punt op P2 is het ongeveer 900 meter lopen naar de ingang van de Efteling; een flinke tocht. Wellicht zijn de wolvenpoten een verwijzing naar het sprookje van De Wolf en de Zeven Geitjes, waarbij de wolf zijn poot wit maakt om op moedergeit te lijken. De Efteling heeft er zelf geen uitleg over gegeven.

In de nabije toekomst wil de Efteling het reguliere parkeerterrein P1 gebruiken voor uitbreidingen van het attractiepark. Dan zullen alle bezoekers een heel stuk moeten lopen om de entree te kunnen bereiken.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be