Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Toch geen muziekfestival in Bobbejaanland dit jaar: 'Geen samenwerking dit seizoen'

21-05-2023, 14.29 uur

Een groot muziekfestival dat in augustus plaats zou moeten vinden in Bobbejaanland, gaat toch niet door. Het zogeheten 100% Retro Festival stond eigenlijk op het programma voor augustus vorig jaar. Door financiële tegenvallers werd het evenement op het allerlaatste moment geannuleerd. De organisatie beloofde dat het festival op zondag 20 augustus 2023 alsnog gehouden zou worden in het Vlaamse pretpark.

Inmiddels is duidelijk dat er dit jaar definitief geen 100% Retro Festival zal komen in Bobbejaanland. "Er is geen samenwerking met 100% Retro dit seizoen", luidt het korte maar krachtige antwoord van een Bobbejaanland-woordvoerster aan Looopings. Het attractiepark zou alleen als locatie fungeren: voor de organisatie en ticketverkoop is een externe partij verantwoordelijk, onder leiding van Hugo Foets.

Hij vertelt dat "in onderling overleg tussen pretpark en festivalorganisatie" besloten is om voor 2023 niet met elkaar in zee te gaan. De directie van Bobbejaanland stond in eerste instantie wel open voor een nieuwe samenwerking, mits 100% Retro de geannuleerde editie van 2022 op een nette manier zou afronden. Dat is nog niet gebeurd: er zijn nog steeds gedupeerden die wachten op de terugbetaling van hun ticket.

Drie plekken
Tegenover Looopings bleef Foets de afgelopen maanden volhouden dat hij zeer spoedig moet goed nieuws zou komen over het festival. Hij staat nog steeds achter die boodschap: er wordt geprobeerd om het evenement elders in België te huisvesten, nu Bobbejaanland geen optie is. Drie plekken zouden in aanmerking komen.

De voorkeur wordt gegeven aan een locatie in de Belgische Kempen. "De organisatie wikt en weegt de voor- en nadelen af", laat Foets weten bij monde van zijn advocaat. Men wacht echter op goedkeuring van de autoriteiten. Tot die tijd willen de initiatiefnemers er on the record niets over kwijt.

Niet bijgewerkt
De website 100procentretro.be is overigens al sinds augustus 2022 niet bijgewerkt. Ook op de Facebook-pagina van het festival blijft het stil. De reacties onder het laatste bericht, daterend van 19 augustus 2022, zijn uitgezet. Onder andere posts wemelt het van de boze commentaren van mensen die hun geld terugeisen, maar nog geen cent hebben gezien. Er wordt niet op gereageerd. Volgens Foets wachten de organisatoren met het verspreiden van informatie tot er definitief duidelijkheid is over een nieuwe editie.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be