Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Openbaar Ministerie start onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij Plopsa

20-02-2023, 17.36 uurBeeld: @plopsamania

Het Openbaar Ministerie in België start een onderzoek naar aanleiding van meldingen over directieleden van de Plopsa Group. De top van de internationale pretparkgroep wordt beschuldigd van wangedrag op de werkvloer, waaronder pesterijen en vernederingen. Eigenaar Studio 100 wees afgelopen week al een advocate aan om tot een oordeel te komen.

Nu buigt ook het arbeidsauditoraat zich over de zaak. Dat is een organisatie in het Belgisch rechtssysteem die optreedt als openbaar aanklager voor zaken die behoren tot de bevoegdheid van arbeidsrechtbanken. De afdeling in West-Vlaanderen opent een zogenoemd opsporingsonderzoek, een voorbereidend onderzoek door het Openbaar Ministerie. Dat gebeurt in samenwerking met de politie.

Het parket kan vervolgens vragen om een vervolging of om een diepgaander gerechtelijk onderzoek, maar het is ook mogelijk dat besloten wordt om - al dan niet onder voorwaarden - niet tot vervolging over te gaan.

Inspectiediensten
Een woordvoerster van het arbeidsauditoraat laat weten dat in eerste instantie bekeken wordt of interne procedures op de juiste manier gevolgd zijn. Daarvoor overlegt men met de bevoegde inspectiediensten. "Bedrijven moeten zich immers houden aan een heleboel regels, die in een wetgevend kader gegoten zijn", zegt ze.

Het is nog niet duidelijk hoelang het onderzoek in beslag zal nemen. Gelijktijdig loopt dus een ander onderzoek, dat in opdracht van Studio 100 wordt uitgevoerd door advocate Christine Mussche. Het mediabedrijf van Gert Verhulst heeft al laten weten vertrouwen te houden in het huidige Plopsa-management zolang de onderzoeksresultaten nog niet bekend zijn.

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be