Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: gigantische Efteling-wagens bij carnavalsoptocht in Oldenzaal

20-02-2023, 11.35 uurBeeld: @thomastijman, RTV Oost

De Efteling blijft een belangrijke inspiratiebron voor carnavalsverenigingen. Toeschouwers van de grote carnavalsoptocht in het Twentse Oldenzaal hebben zondag kunnen kijken naar meerdere indrukwekkende Efteling-wagens, vol met bekende elementen uit het Brabantse sprookjespark.

Jongerenvereniging De Greune Köttelpeerkes uit Denekamp bouwde de afgelopen maanden maar liefst drie Efteling-karren. Die werden voorafgegaan door een tractor met een beeltenis van entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen. "Wie brengt de wonder'n en magie met disse Efteling-fantasie", viel er te lezen.

Op de eerste grote wagen stonden onder andere Pardoes, Pardijn, de Sprookjesboom, de uil van Klaas Vaak, een elfje uit De Indische Waterlelies, orgelspeler Laaf Loetwiek uit het Volk van Laaf en de Pagode. Daarna volgde sprookjesfiguur Langnek als een aparte wagen, zittend op een rots met Efteling-dukaten, een sleutel en een schatkist.

Monsieur Cannibale
Voor de derde en laatste Efteling-kar werd inspiratie gehaald uit onder meer De Zes Zwanen, Roodkapje, Monsieur Cannibale, Carnaval Festival, De Trollenkoning, De Wolf en de Zeven Geitjes, De Reus en Klein Duimpje, Joris en de Draak en - wederom - Pardoes. Ook Disney werd vertegenwoordigd: kenners zullen zien dat voor Pinokkio en De Drie Biggetjes teruggegrepen was op de Disney-versies.

De metershoge wagens zaten vol met bewegende onderdelen. Leden van de carnavalsvereniging droegen speciale Efteling-outfits. Zo zag het publiek vele tientallen feestvierders verkleed als Pardoes, Pardijn of elfje voorbijkomen. Op de achtergrond klonken Efteling-geluiden en bekende Efteling-nummers. Uiteindelijk ging De Greune Köttelpeerkes er met de tweede prijs vandoor in de categorie praalwagens.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be