Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Duitse pretparkfan maakt stalen model van Efteling-achtbaan Baron 1898: 110 uur werk

21-02-2023, 19.17 uurBeeld: @jbcoaster

Een Duitse pretparkfan heeft 110 uur gewerkt aan een stalen schaalmodel van Baron 1898, de bekende dive coaster uit de Efteling. Janick Burghardt, woonachtig in de Duitse gemeente Telgte, creëerde een spectaculaire miniatuurreplica waarvan alle details kloppen.

Het model is 105 centimeter hoog, 46 centimeter breed en 125 centimeter lang. De miniversie van de 'kathedraal van staal' weegt ongeveer 50 kilo. "De meeste onderdelen zijn gemaakt met behulp van een lasersnijder", vertelt Burghardt in gesprek met Looopings. "Dat wil zeggen dat elk onderdeel in het ontwerpproces al zo nauwkeurig mogelijk getekend moet worden."

Daarna volgde een schilderbeurt. Voor het ontwerpwerk schakelde de Duitser zijn vriendin Jana Maciejewski in. Samen creëerde het koppel al meerdere stalen achtbaanminiaturen, die Burghardt deelt op zijn Instagram-pagina @jbcoaster. "Maar dit was zonder twijfel het grootste en moeilijkste model dat we tot nu toe hebben gemaakt."

Droom
De modelbouwer is een groot liefhebber van de Efteling, zegt hij. "Het is één van mijn favoriete themaparken en het was altijd al onze droom om op een dag een model te kunnen maken van de indrukwekkende Baron-constructie." Die droom is nu uitgekomen. Hij weet nog niet wat de volgende grote stap wordt. "In theorie kan het nóg groter, maar onze ruimte is beperkt en het moet transportabel blijven."





















Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be