Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Papéa Parc

Frans pretpark geeft klassieke wilde muis een nieuw leven

24-04-2023, 21.39 uur

Een klassieke achtbaan van het type wilde muis krijgt een nieuw leven in een Frans pretpark. Na jarenlang op allerlei kermissen gestaan te hebben, heeft een rollercoaster van fabrikant Maurer Rides een vaste plek gekregen in Papéa Parc in de buurt van de Noordwest-Franse stad Le Mans.

Op de kermis heette de attractie nog Wilde Maus. Na een opfrisbeurt wordt de achtbaan Speedy Nuts genoemd. Karretjes halen een topsnelheid van 45 kilometer per uur. De baan heeft ook in meerdere Franse pretparken gestaan: Parc d'Attractions Marseillan-Plage, Luna Park Carnon, Antibes Land en Fabrikus World.

Het model - 370 meter lang en 15 meter hoog - is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Kopermijn in Drievliet en Crazy Mine in het Duitse Hansa-Park. Papéa Parc schakelde de gespecialiseerde firma Universal Rocks in voor het toevoegen van een ingang in thema. Voortaan staat de coaster in het teken van eekhoorns.









Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be