Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Showproducent Bobbejaanland veroordeeld tot celstraf voor misbruik

10-01-2020, 19.00 uur

Een voormalig showproducent van Bobbejaanland is veroordeeld tot een celstraf voor het misbruiken van vier minderjarige jongens. Choreograaf Bart Van O. was één van de oprichters van entertainmentbedrijf Fabric Magic, dat jarenlang door Bobbejaanland werd ingehuurd voor verschillende voorstellingen. Ook stond hij aan de wieg van de populaire Ketnet-reeks #LikeMe.

Vorig jaar werd aangifte tegen hem gedaan vanwege verkrachting. Er kwamen eveneens verhalen naar buiten over misstanden tijdens werkzaamheden in Bobbejaanland. Van O. kreeg vandaag een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk.

De man ontkende alle aantijgingen, maar de rechter acht het bewezen dat hij zijn slachtoffers heeft aangerand en verkracht. Twee slachtoffers kregen een voorlopige schadevergoeding van 3500 euro toegekend. Daarnaast wordt de Van O. vervolgd voor het bezit van kinderporno, omdat hij een minderjarige naaktfoto's had laten sturen.

Behandeling
Verder moet de Fabric Magic-oprichter in behandeling voor zijn seksuele driften. Het productiebedrijf blijft voorlopig bestaan. Bobbejaanland weet nog niet of de leverancier in de toekomst een nieuwe kans krijgt. Van O. runde de firma met Thomas Van Goethem.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be