Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zwevende planeten naar beneden gevallen in Efteling-attractie Droomvlucht

16-02-2023, 21.49 uur

Bij de renovatie van Droomvlucht in de Efteling is een opmerkelijk ongeluk gebeurd. In één van de scènes van de populaire attractie vielen onlangs grote decorstukken naar beneden. Het gaat om de Hemelburchten-scène, waar meerdere zwevende planeten naar beneden kwamen.

De decorelementen raakten daardoor beschadigd, bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. "Twee zwevende planeten hebben schade opgelopen", aldus de voorlichter. Hij kan niet uitweiden over de toedracht. "We zijn op dit moment aan het kijken wat de schade is en hoe we dit kunnen oplossen." Volgens ingewijden is de kabel waar de onderdelen aan hingen per ongeluk geknapt bij werkzaamheden.

Droomvlucht is al sinds eind oktober 2022 dicht voor een zeer ingrijpende verbouwing. Daarbij wordt de baan vernieuwd. Tegelijkertijd heeft men veel aandacht voor de decors, die onder andere worden gepoetst en geschilderd. In het Hemelburchten-gedeelte ging het dus fout. De voorlichter beweert dat er geen sprake was van een gevaarlijke situatie. Ook vielen er geen gewonden.

Heropening
Volgens de Efteling komt de geplande heropening van Droomvlucht niet in gevaar door het voorval. Wel is het mogelijk dat één of meerdere planeten zullen ontbreken als de darkride weer toegankelijk is. De attractie moet op zaterdag 4 maart opnieuw in gebruik genomen worden.

Hemelburchten is de naam van de vierde grote scène van Droomvlucht. Bezoekers zweven er normaal gesproken tussen de sterren, langs glinsterende luchtkastelen en sprookjesachtige planeten. De iconische attractie, ontworpen door wijlen creatief directeur Ton van de Ven, opende drie decennia geleden.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be