Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zo gaat Efteling-restaurant Panorama eruitzien na de verbouwing

15-02-2023, 20.21 uur

De Efteling transformeert het oude restaurant Panorama tot een oosters complex met kantelen, banieren, sierlijke torens en een semi-overdekt terras. Dat blijkt uit de nieuwe Efteling-parkplattegrond voor het zomerseizoen, die voortijdig is uitgelekt. Tot nu toe was onduidelijk wat er precies met het uiterlijk van het zeventig jaar oude horecagebouw zou gaan gebeuren.

Dankzij de kaart weten we hoe de Efteling ervoor wil zorgen dat het complex gaat passen bij de stijl van de Wereld van Sindbad. Bij dat themagebied, gelegen in parkdeel Reizenrijk, horen ook bootjesmolen Sirocco, waterspeelplaats Archipel en achtbaan Vogel Rok.

Tijdens de verbouwing wordt het exterieur van Panorama ontdaan van meerdere oude onderdelen, zoals vlaggenmasten en luifels. Verder zijn buiten de glazen windschermen verdwenen. De gevel, die nu nog spierwit is, oogt op de plattegrond donkerbruin. Een nieuwe zijmuur moet de oosterse sfeer versterken. Een andere blikvanger wordt een bordeauxrode tentconstructie op het terras.

La Place
De renovatie van Panorama wordt deels verzorgd door het Zuid-Hollandse ontwerp- en decoratiebedrijf Jora Vision. Na de oplevering zal het etablissement volledig worden uitgebaat door horecaonderneming Vermaat Groep, onder de vlag van La Place. Het complex krijgt uiteindelijk ook een nieuwe naam, die nog niet bekendgemaakt is.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be