Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort viert 75-jarig bestaan tijdens hemelvaartweekend

16-05-2023, 10.13 uur

DierenPark Amersfoort staat komend weekend in het teken van het 75-jarig bestaan. Tijdens het lange hemelvaartweekend, van donderdag 18 tot en met maandag 22 mei, worden bezoekers verrast met speciale jubileumactiviteiten. De dierentuin opende op 22 mei 1948.

"Het hele jaar vieren we feest, maar tijdens het feestweekend pakken we extra feestelijk uit", zegt een woordvoerder. Er wordt onder meer gezorgd voor vlaggetjes, muzikale optredens en straatentertainment. Daarnaast is een jubileummagazine verkrijgbaar, met puzzels, spelletjes en dierenverhalen.

Het blad wordt Maki genoemd. De opbrengst gaat naar de bouw van een nieuw chimpanseeverblijf. Verder geven gidsen historische rondleidingen over de geschiedenis van de dierentuin.

Labyrint
Ter gelegenheid van de 75e verjaardag opende DierenPark Amersfoort enkele maanden geleden al het zogenoemde Dwaalhof: een labyrint met verhalen, anekdotes, plattegronden, stickers en foto's uit het verleden.

Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be