Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drouwenerzand Attractiepark

Drents pretpark stopt met ponyrijden: nieuwe attractie in 2023

15-02-2023, 17.19 uur

Het Drentse attractiepark Drouwenerzand neemt afscheid van een klassieke activiteit. Vanaf aankomend seizoen is het niet meer mogelijk om op een pony te rijden in het pretpark. De ponybaan wordt uit het park verwijderd, bevestigt eigenaar Bert van der Linde tegenover Looopings.

Hij benadrukt dat de pony's goed behandeld werden. "Maar we kregen er te veel vragen over, er was te veel gezeur", aldus Van der Linde. Dat heeft het management doen besluiten om ermee te stoppen. Er komt wel iets nieuws voor in de plaats.

"Het wordt een mechanische attractie, maar wel voor dezelfde doelgroep als de pony's", aldus Van der Linde. De toevoeging draagt de voorlopige titel Flying Tigers. "Bezoekers nemen plaats in een gondel die aan een balk hangt en uitzwenkt."

Opening
De attractie zal nog niet gereed zijn bij de start van het nieuwe seizoen op zaterdag 1 april. Naar verwachting vindt de opening van de nieuwigheid één of twee maanden later plaats. Online entreebewijzen voor Drouwenerzand kosten dit jaar 16,50 euro in het laagseizoen en 17,50 euro in het hoogseizoen. Dat is inclusief onbeperkt eten en drinken.

De pony's zijn overgenomen door Manege Gasselte, waar ze de afgelopen jaren ook verbleven tussen hun ritjes in het pretpark door. "Ze blijven lekker bij elkaar", vult een woordvoerster aan. "Dat vinden we belangrijk." De manege bevindt zich op zo'n 2 kilometer van Drouwenerzand.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Drouwenerzand Attractiepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be