Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland bestelt dubbele single-rail coaster: opening een jaar uitgesteld

14-02-2023, 10.11 uur

De nieuwe single-rail coaster van Walibi Holland gaat een jaar later open dan gepland. Eigenlijk zou het pretpark in Flevoland volgend jaar een sensationele nieuwe achtbaan openen van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC). Het geplande openingsjaar wordt echter niet gehaald. Tegelijkertijd is er ook goed nieuws.

In plaats van een enkel parcours heeft Walibi namelijk een dubbel exemplaar besteld, met twee verschillende banen. Eén daarvan zal geschikt zijn voor families, de andere is bedoeld voor waaghalzen. De opening staat nu gepland voor het voorjaar van 2025.

Walibi spreekt zelf over een raptor coaster, verwijzend naar het baantype. Een zogeheten raptor track bestaat uit één stalen spoor in plaats van twee, waardoor de attractie oogt als een soort monorail. Leverancier RMC is ook de bouwer van hybrid coaster Untamed, geopend in 2019.

Over de kop
"Dit is een Europese primeur als attractietype en een heuse wereldprimeur in de dubbele uitvoering zoals hij in Walibi Holland zal worden geïnstalleerd", laat het attractiepark weten. "Men kan kiezen tussen de familievriendelijke of de heftigere variant, die ook over de kop gaat." Er worden nog geen ontwerpen vrijgegeven.

Looopings kon de komst van de achtbaan al in mei 2022 melden. Eerder was Walibi-directrice Mascha Taminiau behoorlijk zeker van 2024 als openingsjaar. In een interne memo werd zelfs al een exacte openingsdatum genoemd: zaterdag 30 maart 2024. Dat bleek achteraf dus wat voorbarig. Er wordt geen reden gegeven voor het uitstel. "Soms veranderen planningen gewoon", meldt een voorlichtster aan Looopings.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be