Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: verbouwing van Efteling-restaurant Panorama in volle gang

14-02-2023, 03.14 uurBeeld: @cindy_ve

Er wordt hard gewerkt bij restaurant Panorama in de Efteling. De eetgelegenheid naast Vogel Rok ging na de kerstvakantie dicht voor een grote renovatie. Het is de bedoeling om het etablissement uit 1953 een oosters thema te geven, zodat de locatie past bij het themagebied Wereld van de Sindbad. Binnenkort wordt een nieuwe naam geïntroduceerd.

De afgelopen weken zijn meerdere herkenbare onderdelen verwijderd, waaronder de grote luifels die boven de ramen hingen. Op het terras verdwenen de glazen windschermen met afbeeldingen van Carnaval Festival-mascotte Jokie. Een buitenkiosk werd ook afgebroken.

Tegelijkertijd verschenen er een nieuwe houten constructies bij de twee ingangen van het zeventig jaar oude horecacomplex. Bovendien staat een deel van het exterieur inmiddels in de steigers. Binnen zijn alle meubels weggehaald. Hoe het restaurant er na de verbouwing uit moet gaan zien, weten we niet. De Efteling heeft nog geen ontwerpen gepubliceerd.

Jora Vision
Het attractiepark besteedde het project deels uit. De volledige locatie wordt een La Place-vestiging, gerund door horecaonderneming Vermaat Groep. Dat bedrijf huurde ontwerp- en decoratiefirma Jora Vision in om de oosterse stijl tot leven te wekken. Voor technisch onderhoud aan het pand is de Efteling wel zelf verantwoordelijk.

De afgelopen maanden was het La Place-concept alleen te vinden in het zelfbedieningsgedeelte van Panorama. Straks exploiteert Vermaat de hele benedenverdieping en het terras. De Wereld van Sindbad, onderdeel van parkdeel Reizenrijk, bestaat nu uit bootjesmolen Sirocco, waterspeeltuin Archipel en achtbaan Vogel Rok.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be